Kviz o rodnoj (ne)ravnopravnosti održan u Bečeju i Bačkom Gradištu

0
13

Posetioci pijace u Bečeju i u Bačkom Gradištu imali su priliku da učestvuju u kvizu o rodnoj (ne)ravnopravnosti koji su osmislili aktivisti Bečejskog udruženja mladih i Humanitarnog udruženja „Đina“ iz Bačkog Gradišta.

Cilj je bio da sugrađani na zanimljiv način provere svoje znanje, ali i da se informišu o aktuelnostima iz oblasti rodne ravnopravnosti, kako u Srbiji, tako i u svetu.

Učesnici kviza prepoznaju probleme u vezi sa temom. Među učesnicima je bilo i onih koji smatraju da čitava zajednica treba da da svoj doprinos da bi se nejednakosti ispravile, za šta treba vremena. Među njima je problem najviše na tržištu rada, potom u rasporedeli porodičnih obaveza, ali i u partnerskom nasilju koje je i dalje prisutno, a čije su posledice kobne.

Kviz je deo projekta „Unapređenje rodne ravnopravnosti u Srbiji“ koji realizuju Fondacija Ana i Vlade Divac i Fondacija Centar za demokratiju, pod pokroviteljstvom Balkanskog fonda za demokratiju i Ambasade Kraljevine Norveške. Uspešni i odvažni učesnici na poklon su dobili suvenire i promo materijal, a oni najuspešniji i majice.