KOMS Skupština završena – BUM deo Nadzornog odbora

0
47

Kandidatkinja Bečejskog udruženja mladih, Gordana Adamov, je proteklog vikenda na 10. Skupštini Krovne organizacije mladih Srbije izabrana za članicu Nadzornog odbora!

Pored Gordane, sastav novog Nadzornog odbora čine Irena Čučković (Kulturanova) i Irina Filipović koja je produžila svoj mandat.

Kao i do sada, KOMS skupštini prisustvovali su brojni predstavnici i predstavnice KOMS organizacija članica, ali i organa KOMS-a (Upravni i Nadzorni odbor, kao i Sekretarijat i Predsedništvo).

U dinamičnoj atmosferi, uz veliko interesovanje delegata i delegatkinja, pred Skupštinom se predstavilo 9 kandidata i kandidatkinja iz organizacija mladih i za mlade, kako bi bili izglasani za prijem u pridruženo članstvo. Od trenutka glasanja, KOMS broji 110 organizacija u svom članstvu. 

Usledilo je predstavljanje kandidata i glasanje o prijemu u punopravno članstvo. Četiri organizacije članice su do ove Skupštine imale status pridruženih članica, koje je promenjeno u status punopravnog članstva.

Dalje je usledilo predstavljanje i usvajanje izveštaja i Pravilnika o prijemu i reviziji članstva, diskusija o Odluci o članarinama 2022, kao i prezentovanje zagovaračke i digitalne strategije KOMS-a.

Nakon glasanja delegata i zvaničnog proglašenja novih KOMS organa, još jedna KOMS Skupština je uspešno završena, a utisci mladih ljudi, donosilaca odluka, su i više nego pozitivni!

Iako je Skupština uspešno završena, zbog ostavke koju je podneo dosadašnji predsednik Upravnog odbora KOMS, Uroš Savić Kain, za naredni period planira se i vanredna sednica KOMS Skupštine.

Izvor: KOMS