KOMS: Okrugli sto o uključivanju mladih u kreiranje javnih politika

0
24
Foto: KOMS

Predstavnici BUM-a su 9. aprila učestvovali na Okruglom stolu, u organizaciji Krovne organizacije mladih Srbije, koji je bio posvećen unapređenju uključivanja mladih u procese kreiranja javnih politika. 

Ovaj događaj okupio je predstavnike i predstavnice omladinskih udruženja, neformalnih grupa i relevantnih institucija, a u cilju identifikovanja ključnih koraka ka boljem i mnogobrojnijem učešću mladih u društvenim procesima.

Učesnici i učesnice su razmenjivali ideje kako bi identifikovali ključne korake ka boljem uključivanju mladih u društvene procese i procese kreiranja javnih politika. Diskusija je bila fokusirana na specifične izazove omladinskih udruženja i neformalnih grupa unutar civilnog sektora.

– Bilo mi je zadovoljstvo da učestvujem na ovom događaju, jer sam imala priliku da upoznam predstavnike i predstavnice različitih organizacija i neformlanih grupa, ali isto tako sam dosta novih stvari naučila. Nemam mnogo iskustva o temama koje su bili predmet Okruglog stola, ali sam im se posvetila i nadam se da ću imati priliku da u narednom periodu učim i napredujem kada je reč o kreiranju javnih politika i značaja organizacija u svim tim procesima, rekla je članica Teodora Sabo.

Drugi deo događaja bio je posvećen doprinosu mladih u kreiranju mera i preporuka za Akcioni plan za sprovođenje Strategije za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva, gde su učesnici i učesnice kroz rad u grupama formirali preporuke koje će KOMS, kao najviše nezavisno predstavničko telo mladih u Srbiji zastupati kroz relevantna tela.

Više o ovome možete pročitati OVDE.