KOMS konkurs: Šta je za tebe bezbednost?

0
20

Krovna organizacija mladih Srbije poziva mlade od 15 do 25 godina da prijave svoju ideju o sadržaju kojim se promoviše društveno-odgovorno ponašanje na temu bezbednosti  i tako učestvuju na konkursu u okviru projekta Budi YouTube odgovoran/na, poštuj sebe i druge.

Kreiraš sadržaje (video, strip, podcast, vizual)? Smatraš da je bitno biti bezbedan/a i ne ugrožavati druge? Smatraš/znaš da je bitno ponašati se društveno odgovorno? Želiš da tvoj rad bude vidljiviji? Prijavi se na konkurs!

Dajemo Vam sledeće  smernice za ideje:

  • Šta je važno za moju bezbednost?
  • Šta je važno za bezbednost moje zajednice, mojih drugarica i drugova?
  • Zašto ne bi trebalo snimati na ulici?
  • Kako zaštititi sebe na internetu? Neko pokušava da mi uđe na profil na društvenim mrežama..Šta radim?
  • Šta mislite, kako izgleda dan jednog policajca/policajke?
  • Kako se zaštititi u vreme pandemije?

Ovo su neke od ideja, a vi budite slobodni da sami pronađete vašu!

Teme moraju biti u oblasti bezbednosti, kao što su bezbednost u saobraćaju, bezbednost na internetu, ekološka bezbednost, zaštita od požara, zaštita od vršnjačkog nasilja (prevencija, kako prepoznati nasilje i kome ga prijaviti). Zanima nas da li mislite da devojke i mladići različito vide neke od ovih tema i na koji način.

Vaš rad biće predstavljen na završnoj promociji video sadržaja koji su kreirali naši učesnici/ce aktivnosti Budi YouTube odgovoran/na, poštuj sebe i druge, promocija će se održati krajem decembra. Promociji video sadržaja će se pridružiti i jutjuberi  eksperti koji su vredno radili sa našim učesnicima/cama.

Molimo vas da svoju prijavu (biografiju) i sadržaj (esej, vizual, podkast, video sadržaj, fotografija, strip) uz opis toga šta vaš sadržaj predstavlja i koja je njegova poruka dostavite na adresu [email protected]  do 13. decembra do 23:59.

Rezultati konkursa biće objavljeni do 16. decembra.

Nagrada za najbolji rad/ideju je poklon paket KOMS-a i Misije OEBS-a u Srbiji. Poklon paket sadržaće promo materijale (publikacije, šolju, USB, blok, hemijsku).

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati facilitatorku konkursa Milju Zdravković, na mejl [email protected] ili na broj +38169738445 radnim danima od 9 do 17 časova.