KOMS: Dijalog sa mladim poslanicima i poslanicama

0
17

Krovna organizacija mladih Srbije organizuje prvi Dijalog sa mladim poslanicima i poslanicama koji će se održati u četvrtak, 12. novembra, od 18 sati uživo putem fejsbuk stranice KOMS-a.

U novom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije, broj mladih poslanika i poslanica je značajno veći u odnosu na prethodne godine. Prema ekspozeu premijerke Ane Brnabić, dijalog predstavlja peti prioritet Vlade Republike Srbije, a pored toga i briga o mladima.

– Ovim putem želimo da pozovemo sve mlade osobe koje imaju pitanja za predstavnike/ce u Narodnoj skupštini da ih dostave i na taj način učestvuju u negovanju kulture dijaloga i unapređivanju položaja mladih u Republici Srbiji, piše u pozivu KOMS-a.

Otvaranjem procesa dijaloga sa mladim poslanicima i poslanicama, mladi imaju priliku da predstavnicima/ama u parlamentu postavljaju pitanja u okviru oblasti koje ih zanimaju, kao i da daju sugestije za unapređenje pojedinih oblasti i tema važnih za dalji rad Narodne skupštine Republike Srbije. Poslanici i poslanice sa kojima će se razgovarati su:

  • 1. Sanja Lakić, diplomirana pravnica
  • 2. Uglješa Marković, diplomirani ekonomista
  • 3. Nandor Kiš, diplomirani ekonomista
  • 4. Milan Savić, inženjer arhitekture

Upravo iz ovog razloga, Krovna organizacija mladih Srbije organizuje prvu aktivnost u sklopu dijaloga sa mladim poslanicima i poslanicama putem koje će svi zainteresovani mladi imati priliku da postave pitanja. Sa poslanicima/ama ćemo razgovarati u okviru sledećih oblasti:

  •  Nezaposlenost
  •  Obrazovni sistem
  •  Nepoverenje u institucije
  •  Mali uticaj na proces donošenja odluka

Odgovaranje na pitanja mladih predstavlja samo jednu od aktivnosti koje će Krovna organizacija mladih Srbije realizovati u saradnji sa mladim poslanicima/ama u sklopu Dijaloga. Na ovaj način poslanici/e će čuti mišljenja mladih i moći da donose odluke zasnovane na preporukama mladih iz različitih sredina, što će osigurati da su različite perspektive mladih reprezentovane u Narodnoj skupštini, navodi se u saopštenju.