Još jedna uspešna godina je za nama!

0
77

Još jednu godinu u nizu proveli smo vredno radeći i družeći se, pa je tako BUM-ovu 2022. godinu obeležilo skoro 350 humanitarnih, omladinskih, edukativnih i drugih aktivnosti – da budemo precizniji, ukupno 347 aktivnosti u 365 dana.

Dok smo pisali retrospektivu za 2021. godinu, želja nam je bila da u 2022. godini nadmašimo tadašnje brojke, i ponosno možemo reći da smo to i uspeli!

Sve od januara, kroz kišovito i burno leto, pa do decembra, Bečejsko udruženje mladih je zajedno sa svojim članovima i članicama ostvarilo mnoge ciljeve kojih se rado prisećamo, a koje danas delimo sa vama kroz retrospektivu.

Tako su našu godinu obeležile:

  • 282 edukativne aktivnosti
  • 30 omladinskih i drugih aktivnosti
  • Sedam humanitarnih akcija
  • 28 večeri društvenih igara

Među ovim aktivnostima, posebno se istakla jedna pokisla olimpijada i fini deran kao rezultat nepredvidivih vremenskih prilika koje nas ipak nisu sprečile da sprovedemo sve što smo i planirali.

Pored toga, objavili smo i tri publikacije, poslali preko 200 zahteva za pristup informacijama od javnog značaja i kontinuirano se zalagali za mlade, omladinski aktivizam i politiku, te informisanje i razvoj mladih!

Poseban fokus stavili smo na razvoj medijske pismenosti pa smo tako za godinu dana organizovali dva nacionalna treninga na ovu temu, sproveli kviz medijske pismenosti u deset lokalnih samouprava i jednu nacionalnu kampanju. S obzirom na uspeh u ovoj oblasti, projekat „Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti“ nastavljamo i u 2023. godini u partnerstvu sa Novosadskom novinarskom školom. Da saznate šta su sve ovi mladi spremili za vas, obavezno nas ispratite na društvenim mrežama!

Ne smemo zaboraviti na kontinuirano zalaganje za rodnu ravnopravnost koje je posebno upotpunilo našu prethodnu godinu kroz čak 258 edukativnih radionica za žene sa sela sprovedenih u okviru projekta „Ka unapređenoj bezbednosti žena u opštini Bečej“ gde ne samo da smo imali priliku da se družimo sa ovim ženama, već da ih i ohrabrimo da unaprede kvalitet sopstvenih života.

Da skrenemo pažnju na važnost teme rodne ravnopravnosti organizovali smo i ulične performanse, kao i projekciju dokumentarnog filma u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država!

Pored svega toga, prikupili smo više od 40 hiljada dinara novčanih donacija, ali i mnoštvo igračaka, garderobe, paketića i hrane za pse koje smo usmerili u humanitarne svrhe, udomili nekoliko pasa iz bečejskog azila i edukovali oko stotinu mladih osoba.

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprineli našem radu u prethodnoj godini, a u novoj godini pred nama nastavljamo da zajedno nižemo uspehe. I ko zna – možda i ove godine nadmašimo postojeće brojke!