Javni poziv za učešće na okruglom stolu u okviru kampanje „Medijsko opismenjavanje Srbije“

0
12
Kviz medijske pismenosti održan u 10 lokalnih samouprava

Bečejsko udruženje mladih će u sredu, 25. maja održati okrugli sto za novinare, stručnu javnost i predstavnike mladih gde će predstaviti rezultate kampanje „Medijsko opismenjavanje Srbije“ sa fokusom na kviz medijske pismenosti koji je nedavno sproveden u 10 lokalnih samouprava u Srbiji. Okrugli sto će se održati u Maloj sali opštine Bečej, sa početkom u 12 časova.

Kampanja „Medijsko opismenjavanje Srbije“ nastala je kao produkt treninga „Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti“ i sastoji se iz nekoliko faza, o čemu će biti više reči na ovom događaju, a poslednja faza jeste upravo kviz medijske pismenosti.

Nakon predstavljanja rezultata, otvoriće se diskusija na kojoj će biti reči o lažnim vestima i dezinformacijama, medijskim manipulacijama, etičkom kodeksu novinara, ali i položaju mladih u medijima prema istraživanju „Mladi u medijskom ogledalu 2021“. Panelisti na konferenciji biće Ivan Subotić, novinar FakeNews Tragača i Milica Borjanić, programska menadžerka Krovne organizacije mladih Srbije.

Zainteresovani za učešće na okruglom stolu mogu se prijaviti putem mejl adrese [email protected], a agenda za događaj biće dostavljena blagovremeno.

Kampanja „Medijsko opismenjavanje Srbije“ je nastala u okviru projekta „Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti“ koji sprovode Bečejsko udruženje mladih i FakeNews Tragač u okviru programa „Mladi i mediji za demokratski razvoj“ Beogradske otvorene škole uz podršku Kraljevine Švedske.

Organizacije koje rade zajedno u kreiranju i realizaciji ove kampanje su: Bečejsko udruženje mladih, Omladinsko studentska akcija Novi Sad, Somborski edukativni centar, Žensko udruženje kolubarskog okruga iz Lazarevca, Svet reči iz Velike Plane, Klara i Rosa iz Subotice, PROTECTA iz Niša, Forca Požega i Vizija Pirot.