Javni poziv za trening „Građanski nadzor javnih finansija – napredni nivo“

0
150

Resurs centar za organizacije civilnog društva u Srbiji raspisuje poziv za trening „Građanski nadzor javnih finansija – napredni nivo“ koji će voditi predstavnici Bečejskog udruženja mladih.

Trening će biti održan od 22. do 24. novembra 2021. godine u Bečeju, u hotelu „Zlatna obala“.

Cilj treninga je osnaživanje organizacija civilnog društva za monitoring javnih finansija i participaciju u budžetskom procesu na lokalnom nivou.

Trening obezbeđuje napredno znanje iz oblasti javnih finansija, budžetskog procesa i pristupa informacijama od javnog značaja, a vodiće ga treneri Bečejskog udruženja mladih sa višegodišnjim iskustvom u oblasti monitoringa javnih finansija na lokalnom nivou.

Ukoliko želite da:

– upoznate sistem lokalnih javnih finansija
– steknete praktično znanje o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja
– upoznate se funkcionisanjem budžeta jedinica lokalnih samouprava u praksi
– naučite kako da nadgledate izvršenje lokalnog budžeta

Ovo je pravi trening za vas!

Za učešće na treningu se možete prijaviti popunjavanjem aplikacionog formulara do 14. novembra 2021. godine.

Predviđeno je da treningu prisustvuje do 15 predstavnika/ca organizacija civilnog društva (iz svake selektovane po jedan). Samo kandidati i kandidatkinje koji prođu selekciju biće kontaktirani do 16. novembra.

Organizator treninga pokriva troškove prevoza* i smeštaja.

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti putem mejla: [email protected].

Resurs centar je projekat koji podržava Evropska Unija, a sprovodi ga konzorcijum organizacija koje predvode Građanske inicijative. Ukoliko mislite da vam ovaj trening ne odgovara, posetite stranicu Resurs centra i pronađite drugi trening koji više odgovara vašim potrebama.

*Prevoz se refundira u visini cene povratne karte nakon dostavljanja originala povratne karte, ili u iznosu cene koštanja karte uz potvrdu sa autobuske stanice.