Iskoristite vikend da se upoznate sa svim benefitima koje društvene igre pružaju

0
44

Pored odlične zabave i druženja, sticanja novih prijatelja, naše večeri društvenih igara pružaju i mnogo više od same zabave. Dokazano je da igranje društvenih igara pruža pogodnosti po zdravlje, pa vam zato predstavljamo pet razloga zašto da nam se pridružite ovog vikenda.

Inače, Bečejsko udruženje mladih u svojoj kolekciji broji oko 120 društvenih igara prilagođene svim uzrastima, a na raspolaganju su vam strateške, logičke, porodične, zabavne, edukativne i igre iz sveta fantastike.

Bez obzira koji tip igara je vaš omiljeni, ovo je prava prilika da istražite ovaj magičan svet i da se odlično provedete, te da se upoznate sa svim benefitima koje igre pružaju.

Razvoj memorije i logičkih veština

Delovi mozga zaduženi za kompleksno razmišljanje i formiranje memorije su hipokampus i prefrontalni korteks, a igranje društvenih igara podstiče razvoj ovih delova svesti i mozga.

Smanjenje stresa

Prema online anketi sprovedenoj od strane RealNetworks Inc, 64% ispitanika je reklo da igra društvene igre da se opusti i smiri, dok je 53% navelo da igraju igre kako bi smanjili stres.

Ubrzanje odgovora i reakcija

Studija univerziteta u Torontu je pokazala da studenti koji su redovno igrali igre imaju znatno brže opažanje nego oni koji ih nisu igrali. Svaka partija šaha ili monopola koju odigrate, pomoći će vam da se setite gde ste poslednji put ostavili ključeve od kuće.

Jačanje imunog sistema

Istraživanja pokazuju da negativne misli i osećanja mogu smanjiti sposobnost organizma da se bori sa bolestima, dok pozitivno razmišljanje i osećanja – poput uživanja i smeha tokom igranja igara – mogu sprečiti to, obzirom na supstance koje se stvaraju u telu kao posledica igranja.

Dobra zabava i dobar osećaj 

Jedan od efekata igranja društvenih igara je smeh i dokazano je da to povećava nivo endorfina, koji služe da podignu nivo raspoloženja i u organizmu stvaraju osećaj sreće.

Sledeće veče društvenih igara očekuje nas u subotu, 8. jula, na adresi Glavna 47 od 17 časova. Dođite da se družimo i zajedno isprobamo igre iz naše kolekcije!

Ukoliko vam je potrebna pomoć pri odabiru društvene igre, onda kliknite OVDE i upoznajte se sa malim delom naše kolekcije.