Godišnja nagrada „Marina Kovačev“ pripala novinarki CINS-a Dini Đorđević

0
176
Foto: Novosadska novinarska škola

Prva Godišnja nagrada Novosadske novinarske škole najboljem mladom novinaru/novinarki u Srbiji, koja od ove godine nosi ime „Marina Kovačev“, pripala je novinarki Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) Dini Đorđević.

Ovogodišnji žiri činili su novinari Miodrag Sovilj (N1) i Predrag Blagojević (Južne vesti), bivša dobitnica nagrade Jovana Zdjelarević, predstavnica Fondacije „Marina Kovačev“ Svetlana Bošković i Dubravka Valić Nedeljković isped Novosadske novinarske škole.

Ova nagrada se od 2001. do 2017. godine dodeljivala najboljem mladom novosadskom novinaru/novinarki, a od ove godine, kada se slavi njeno punoletstvo, obuhvat nagrade proširen je na celu Republiku Srbiju. Nagrada se dodeljuje u oblasti informativnog, analitičkog ili istraživačkog novinаrstva za celokupan rad novinara u toku godine, bez obzira da li su profesionalno zaposleni, honorarni saradnici, dopisnici, frilenseri ili volonteri u domaćim i stranim medijima bilo koje vrste.

Novosadska novinarska škola je, kao utemeljivač ovog priznanja, donela odluku da se ono posveti sećanju na Marinu Kovačev, istaknutu mladu novinarku, aktivistkinju i jednu od osnivača Bečejskog udruženja mladih.