Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Veče društvenih igara

13 новембра, 2022 od 18:00 do 22:00

Još jedan vikend u nizu, putujemo u daleke krajeve i istražujemo svet društvenih igara, a ove subote vodimo vas u planine drevnog Japana gde vas očekuje učenje strategije i borilačkih veština u svetilištu Onitama.

„Onitama“ je apstraktna, strateška i brza igra namenjena za dva igrača naoružana sa samo nekoliko poteza kojima treba da predvode svoje sledbenike i pobede protivničku grupu i njihovog gospodara.

Postavka igre je u potpunosti nasumična i započinjemo je mešanjem 16 karata, od kojih zatim biramo samo njih pet pa tako ova igra ujedno pruža i bezbroj mogućih kombinacija karata i ishoda igre.

Igračima se dodeljuju po dve otvorene karte, a peta karta se ostavlja sa strane i ne može se pomerati do kraja poteza. Potez se sastoji od odabira karte, pomeranja pešaka prema šablonu nacrtanom na njoj i zatim zamene iskorišćene karte sa petom kartom.

Postoje dva načina za postizanje pobede u ovoj igri – prvi je da uhvatiš protivnikovog gospodara dolaskom na njegovo polje, a drugi da svog gospodara odvedeš u prostor protivnikovog hrama.

Pridružite nam se u nedelju, 13. novembra od 18 časova na adresi Glavna 47 i testirajte svoju brzinu i taktičnost uz ovu, ali i mnoge druge igre!

Organizer

BUM
Phone:
063544321
Email:
office@bum-becej.org

Venue

Centar za decu i mlade Bečej
Glavna 47
Bečej, Srbija
+ Google Map