Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Trening „Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti“

27 јануара od 08:00 do 30 јануара od 17:00

Bečejsko udruženje mladih, u okviru projekta „Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti“, raspisuje javni poziv za učešće na nacionalnom treningu o dekonstrukciji lažnih vesti koji je namenjen predstavnicima organizacija civilnog društva Srbije.

Trening ima za cilj podizanje kritičke svesti mladih o važnosti borbe protiv dezinformacija i lažnih vesti i unapređenje angažovanja mladih na aktivnostima koje doprinose podizanju nivoa medijske i informacione pismenosti kroz osnaživanje vršnjačkih edukatora.

Poziv je otvoren  za ukupno 10 organizacija civilnog društva mladih i za mlade, a ispred svake organizacije mogu se prijaviti dva predstavnika za učešće na obuci koju će voditi edukatori Novosadske novinarske škole i Bečejskog udruženja mladih.

Trening će se održati od 27. do 30. januara u hotelu Norcev na Fruškoj gori, a zainteresovane organizacije mogu se prijaviti putem onlajn formulara do 20. januara. Ogranizatori snose troškove prevoza i smeštaja učesnika.

Polaznici će nakon obuke biti osnaženi da realizuju lokalne kampanje i akcije na temu lažnih vesti kako bi stečeno znanje preneli mladima u svojim lokalnim zajednicama.

Projekat „Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti“ sprovode Bečejsko udruženje mladih i FakeNews Tragač u okviru programa „Mladi i mediji za demokratski razvoj“ Beogradske otvorene škole uz podršku Kraljevine Švedske.

Организатор

BUM
Telefon:
063544321
E-pošta:
office@bum-becej.org

Место

Fruška Gora