Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Pridružite nam se na večeri društvenih igara

1 јула, 2023 od 17:00 do 21:00

Verovatno već znate da igranje društvenih igara pruža mnogo više od same zabave i druženja, a u slučaju da ste zaboravili – hajde da se podsetimo koji su to sve benefiti koje društvene igre pružaju!

Drugačije rečeno, u nastavku teksta vam predstavljamo sedam razloga zašto da nam se pridružite i ove subote, 1. jula na dobro poznatoj adresi, Glavna 47, od 17 časova.

Inače, podsećamo i da Bečejsko udruženje mladih u svojoj kolekciji broji oko 120 društvenih igara koje su prilagođene svim uzrastima, a na raspolaganju vam stoje strateške, logičke, porodične, zabavne, edukativne i igre iz sveta fantastike.

Bez obzira na to koji tip igara je vaš omiljeni, ovo je prava prilika da zakoračite u ovaj magičan svet i da se odlično provedete, te i sami uverite u sve benefite koje vam predstavljamo u nastavku.

Razvoj memorije i logičkih veština

Delovi mozga zaduženi za kompleksno razmišljanje i formiranje memorije su hipokampus i prefrontalni korteks, a igranje društvenih igara podstiče razvoj ovih delova svesti i mozga.

Podsticanje kreativnosti

Pravila svake društvene igre nas stavljaju u nove situacije, što rezultira time da posmatramo stvari na nove i različite načine. Samim time, što više igramo igre, razvijamo sposobnost kreativnosti i učimo kako da povezujemo stvari i situacije na inovativne načine.

Ubrzanje odgovora i reakcija

Studija univerziteta u Torontu je pokazala da studenti koji su redovno igrali igre imaju znatno brže opažanje nego oni koji ih nisu igrali. Svaka partija šaha ili monopola koju odigrate, pomoći će vam da se setite gde ste poslednji put ostavili ključeve od kuće.

Jačanje imunog sistema

Istraživanja pokazuju da negativne misli i osećanja mogu smanjiti sposobnost organizma da se bori sa bolestima, dok pozitivno razmišljanje i osećanja – poput uživanja i smeha tokom igranja igara – mogu sprečiti to, obzirom na supstance koje se stvaraju u telu kao posledica igranja.

Smanjenje stresa

Prema online anketi sprovedenoj od strane RealNetworks Inc, 64% ispitanika je reklo da igra društvene igre da se opusti i smiri, dok je 53% navelo da igraju igre kako bi smanjili stres. Usled navike da bude u radnom režimu, naš um neprestano pokušava da bude produktivan, što vremenom postaje iscrpljujuće. Dok postoje različiti načini „odmaranja mozga“, složićemo se da je igra jedan od najzabavnijih.

Jačanje emocionalne povezanosti i podsticanje timskog rada

Dok igre mogu biti izvor novih prijateljstava i veza, one ujedno i jačaju emocionalnu povezanost u već postojećim odnosima, pa su tako odlične za povećanje bliskosti među članovima porodice i prijateljima. Samim time, može se zaključiti da su i odlične za razvoj timskog rada i timova, pa tako ovo može biti zanimljiva teambuidling aktivnost!

Dobra zabava i dobar osećaj

Jedan od efekata igranja društvenih igara je smeh i dokazano je da to povećava nivo endorfina, koji služe da podignu nivo raspoloženja i u organizmu stvaraju osećaj sreće. Da li ste spremni da se i vi zabavite?

Sledeće veče društvenih igara očekuje nas u subotu, 1. jula, od 17 časova. Dođite da se družimo i zajedno isprobamo igre iz naše kolekcije!

Organizer

BUM
Phone:
063544321
Email:
office@bum-becej.org

Venue

Centar za decu i mlade Bečej
Glavna 47
Bečej, Srbija
+ Google Map