Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Medijsko opismenjavanje Srbije – Okrugli sto i prezentacija rezultata

25 маја, 2022 od 12:00 do 14:30

Bečejsko udruženje mladih će u sredu, 25. maja održati okrugli sto za novinare, stručnu javnost i predstavnike mladih gde će predstaviti rezultate kampanje „Medijsko opismenjavanje Srbije“ sa fokusom na kviz medijske pismenosti koji je nedavno sproveden u 10 lokalnih samouprava u Srbiji. Okrugli sto će se održati u Maloj sali opštine Bečej, sa početkom u 12 časova.

Nakon predstavljanja rezultata, otvoriće se diskusija na kojoj će biti reči o lažnim vestima i dezinformacijama, medijskim manipulacijama, etičkom kodeksu novinara, ali i položaju mladih u medijima prema istraživanju „Mladi u medijskom ogledalu 2021“. Panelisti na konferenciji biće Ivan Subotić, novinar FakeNews Tragača i Milica Borjanić, programska menadžerka Krovne organizacije mladih Srbije.

Zainteresovani za učešće na okruglom stolu mogu se prijaviti putem mejl adrese [email protected], a agenda za događaj biće dostavljena blagovremeno.

Kampanja „Medijsko opismenjavanje Srbije“ je nastala u okviru projekta „Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti“ koji sprovode Bečejsko udruženje mladih i FakeNews Tragač u okviru programa „Mladi i mediji za demokratski razvoj“ Beogradske otvorene škole uz podršku Kraljevine Švedske.

Venue

Bečej
Srbija + Google Map