Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kviz medijske pismenosti u 10 lokalnih samouprava

14 маја, 2022

U subotu, 14. maja održaće se kviz medijske pismenosti u 10 lokalnih samouprava od Subotice pa do Pirota koji se sprovodi u okviru kampanje Medijsko opismenjavanje Srbije.

Medijsko opismenjavanje Srbije (MOPS) je kampanja koja je nastala kao produkt treninga „Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti“ koji je okupio 20 mladih predstavnika/ca organizacija civilnog društva širom Srbije sa ciljem podizanja svesti mladih, ali i ostalih građana i građanki u lokalnim zajednicama, o važnosti medijske pismenosti.

Tokom prethodnog perioda, putem društvenih mreža, naši aktivisti su delili edukativne videe na različite teme iz medijske pismenosti, a pitanja vezana za upravo te teme će se naći i na kvizu. MOPS je za tebe spremio i simboličan poklon, a na tebi je da ponoviš gradivo klikom na link koji te vodi do naše „biblioteke“ medijske pismenosti.

U Bečeju, kviz će se održati u subotu, 14. maja, tokom prepodneva, kada će članovi BUM-a biti na pijaci, kao i u centru, gde ćete moći da proverite naučeno, kao i da dobijete simboličan poklon!

Organizacije koje rade zajedno u kreiranju i realizaciji ove kampanje su: Bečejsko udruženje mladih, Omladinsko studentska akcija Novi Sad, Somborski edukativni centar, Žensko udruženje kolubarskog okruga iz Lazarevca, Svet reči iz Velike Plane, Klara i Rosa iz Subotice, PROTECTA iz Niša, Forca Požega i Vizija Pirot.

Kampanja je nastala u okviru projekta „Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti“ koji sprovode Bečejsko udruženje mladih i FakeNews Tragač u okviru programa „Mladi i mediji za demokratski razvoj“ Beogradske otvorene škole uz podršku Kraljevine Švedske.