Elektronski glasački listić – Glasaj onlajn za tvoje budžetske prioritete!

0
2685

Građani i građanke opštine Bečej, koji nisu u mogućnosti da dođu u mesne zajednice da zaokruže svoja tri budžetska prioriteta, mogu to da učine i putem onlajn formulara 30. novembra i 1. decembra 2019. godine koji se nalazi na sledećem linku:

ELEKTRONSKI GLASAČKI LISTIĆ

Prioriteti, koje su građani mogli da pošalju do 10. novembra 2019. godine, razvrstani su po svih osam mesnih zajednica na teritoriji opštine Bečej, a prioriteti sa najviše nominacija su objedinjeni na glasačke listiće.

U nedelju, 1. decembra, građani opštine Bečej imaju priliku da glasaju u svojim mesnim zajednicama, u periodu od 8 do 16 sati.

Podsetimo, javna rasprava o budžetu opštine Bečej za 2020. godinu predviđena je za 9. decembar u 17 sati u zgradi opštine Bečej.

Cilj ove zajedničke akcije koja se realizuje na inicijativu Bečejskog udruženja mladih (BUM), opštine Bečej i Kancelarije za mlade jeste veće uključivanje građana u donošenje odluka, informisanje građana o budžetskom procesu, ali povećanje transparentnosti rada lokalne samouprave. Predlozi na glasačkim listićima sa najviše glasova, kao i prošle godine, biće finansirani u ukupnom iznosu od 100 miliona dinara.