Društeve igre: Idealna zabava za sve ukućane

0
28

Zbog trenutne situacije sa korona virusom narednih dana ćemo vreme uglavnom provoditi sa našim ukućanima. Verujemo da se uz društvene igre ljudi najlakše opuste, povežu sa drugima i provode najlepše trenutke vredne pamćenja.

Baš iz tog razloga, naš Bojan Pejović izdvojio je predloge za društvene igre kako biste vreme sa svojim najbližima proveli kvalitetno.

– Ukoliko želite da se igrate sa najmlađima, a da se oni osećaju ravnopravno pa čak i u prednosti u odnosu na vas, onda su tu igre memorije kao što je slatka igra sa životinjama „Memoarrr!“ ili igre fizičke spretnosti i brzog reagovanja kao što su „Jenga“, „Halli Galli“, „Jungle Speed“ i „Dobble“. Za one koje vole asocijacije tu su prelepi „Dixit“ i „Codenames“ sa slikama gde ćete se, pojedinačno ili u timovima, truditi da pogodite šta su vaši saigrači zamislili, kaže Pejović.

Ljubiteljima kockica preporučuje igre „Qwixx“, a ljubitelji kartičnih igara po njegovim rečima mogu da isprobaju igre „L.A.M.A.“ i „Coloretto“.

– Što se tiče malo ozbiljnijih i vremenski zahtevnijih igara, ali pogodnih za porodična druženja tu su čuveni „Ticket to Ride“, igra sa vozićima na mapama Amerike ili Evrope, „Azul“ sa svojim šarenim pločicama, „Splendor“ u kome sakupljate retke dragulje i „Carcassonne“, gde poput puzli uklapate pločice praveći pejsaže i postavljajući figure u nadi da ćete za njih dobiti poene.

Na kraju, za one koji vole zajedno, kao grupa, da gube ali i da pobeđuju tu su kooperativne igre kao što je izuzetno specifična igra „The Mind“.

– Sve ove igre ne zahtevaju znanje jezika da bi se igrale, uglavnom podržavaju 2 do 5 igrača, ne traju dugo a ispadanja nema, pa svi igraju do kraja. Naravno ovo su preporuke za neke modernije igre, ali uz set kockica, špil standardnih karata, papir i olovku možete isto tako da se zabavite a uz malo kreativnosti i rada da napravite i neku svoju igru. Društvene igre su tu da nas nauče toleranciji, strpljenju, snalažljivosti, kako se dostojanstveno nositi u porazu i u pobedi i kako sistemski pristupiti određenim situacijama izvlačeći iz njih najbolje, zaključuje Bojan.

Ostanite kod kuće, pazite na vaše zdravlje i zdravlje vaših ukućana. Iskoristite ovo vreme da se više družite, što možda inače nije slučaj, a uz društvene igre verujemo da će ovakva situacija brzo i zabavno da proleti.

Vaš BUM