„Deda Mraz za svakog od nas“: Podeljeno oko 100 paketića

0
70

Još jednu godinu u nizu, Bečejsko udruženje mladih je uz pomoć drugih organizacija i građana opštine Bečej podelilo oko 100 novogodišnjih paketića za decu iz Mileševa i Bačkog Petrovog Sela.

Akciju „Deda Mraz za svakog od nas“, BUM realizuje zajedno sa Društvom prijatelja dece Bečej, Kancelarijom za romska pitanja, inicijativom Humani ljudi Bečeja i Humanitarnim udruženjem „Đina“. Zajedničkim radom, sastavljen je spisak dece koje je ove godine obradovao Deda Mraz.

– Cilj ove akcije jeste da Deda Mraz dođe do sve dece u opštini Bečej, a sa druge strane mislimo da je neki viši cilj ove akcije da ta deca budu prepoznata, da u saradnji sa nevladinim organizacijama, ali i institucijama, uđu u neki sistem i dobiju podršku i da budu vidljiviji kako bismo im pomogli da na neki način i izađu iz te trenutne materijalne situacije, navodi Gordana Adamov ispred BUM-a.

Sredstva za ovogodišnje paketiće obezbeđena su putem humanitarnih štandova, donacija građana opštine Bečej, pa čak i donacija iz inostranstva. Do sada je podeljeno oko 100 paketića u Mileševu i Bačkom Petrovom Selu, a još 20-ak paketića će od Nove Godine otići deci u Bačkom Gradištu.

– Ono što je takođe specijalno jeste da je svaki paketić personalizovan, pravi se specijalno za to dete kome ide i uvek pored slatkiša se nađe i neka igračkica, koja ostaje tu i nakon slatkiša kao znak pažnje.

Ostale mesne zajednice su novac za decu koja žive na toj teritoriji prikupile ili same ili su to uradili članovi i predstavnici drugih institucija i organizacija. Prethodne godine zbog epidemiološke situacije, paketići su se delili po kućama, a ove godine imali smo mogućnost da paketiće dodelimo u prostorijama mesnih zajednica zajedno sa Deda Mrazom i njegovim pomoćnicima.

– Ispuni te ceo taj Božićni i Novogodišnji duh, pa je i zabavno pakovati, organizovati i kasnije videti decu kako se obraduju, kako su srećna i prosto se lepo osećaš tokom toga, rekla je Deda Mrazova pomoćnica i aktivistkinja BUM-a, Vasja Subakov.

Želeli bi da se zahvalimo svim građanima i građankama koji su pomogli ovoj akciji, kao i organizacijama, udruženjima, mesnim zajednicama i donatorima!

O akciji:

  1. DTV – Bečejsko udruženje mladih je ove praznične dane posvetilo pravljenju novog strateškog plana
  2. Akcija „Deda Mraz za svakog od nas“ više od novogodišnjih poklona za materijalno ugroženu decu