„Da nam svima bude draža čista tiska plaža“ – Očistimo obalu Tise

0
167

Bečejsko udruženje mladih će u petak, 8. aprila, realizovati akciju „Da nam svima bude draža čista tiska plaža“ kojom ćemo podržati „Tid(y)Up“ projekat realizovan od strane Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

Ovim putem, priključićemo se pilot čišćenju Tise koje počinje u Bačkom Petrovom Selu, prolazi kroz Bečej i završava se u Novom Bečeju. Kretanjem uz reku 8. i 9. aprila, ovaj deo Tise i njeno priobalje biće očišćeno, a otpad sortiran. Članovi BUM-a će akciju realizovati počevši od kamp naselja, pa sve do Šlajza.

„Tid(y)Up“ projekat se fokusira na poboljšanje kvaliteta vode reke Tise, od njenog izvora do Crnog mora sa akcentom na smanjenje zagađenja otpadom od plastike. Realizuje ga 10 partnera u 7 zemalja koje pripadaju slivu reke Tisa, a partner u Srbiji jeste Fakultet tehničkih nauka.

Bečejsko udruženje mladih od svog osnivanja sprovodi akciju „Da nam svima bude draža čista tiska plaža“ koja za cilj ima pripremanje obale za sezonu, ali i podizanje svesti o zagađenju i važnosti očuvanja prirode. Naši članovi već godinama unazad kroz ovu akciju, ulepšavaju obalu Tise i pomažu njenom očuvanju.

Ukoliko želite da se priključite akciji, čekamo vas kod kamp naselja u 10 časova!

Sve informacije o ovom projektu možete pronaći na linku.