Članica BUM-a na treningu u okviru projekta „Mladi i mediji za demokratski razvoj“

0
27

Tokom 22. i 23. decembra, u Vrnjačkoj banji, održan je trening usmeren ka specifičnim potrebama OCD za mlade gde se pričalo o temama javne politike i javnog zagovaranja. Među učesnicima, bila je i članica BUM-a, Jovana Pongračić.

Fokus ove obuke bio je na jačanju kapaciteta predstavnika organizacija civilnog društva za kreiranje partnerstava, razumevanje ključnih principa za angažovanje zajednice. Polaznici obuke su imali mogućnost da se upoznaju sa kontekstom, ciklusom osmišljavanja javnih politika, kao i da dekonstruišu mreže zainteresovanih za javno zagovaranje usmereno ka unapređenju javnih politika.

– Na ovom treningu  imala sam priliku da čujem nešto više o javnoj politici, javnom zagovaranju, sklapanju partnerstava kao i primerima dobre i loše prakse. Narednog dana smo se malo više dotakli teme omladinske politike na lokalu gde sam potvrdila i dopunila svoje znanje iz pomenute oblasti. Trening je trajao dva dana i za to vreme sam upoznala nove ljude sa kojima ću sigurno u budućnosti imati dobru saradnju , a prostor u kojem sam boravila bio je pogodan za rad. Predavači su bili sjajni i sa njima smo imali odličnu interakciju, razmenjivanja iskustava. Teme su bile veoma zanimljive i one koje mene lično interesuju i verujem da će mi pomoći u daljem radu. Zadovoljstvo mi je što sam imala tu priliku da kao članica Bečejskog udruženja mladih budem ispred istog, navodi Jovana.

Polaznici programa su nakon završene obuke, takođe u mogućnosti i da razumeju načine i primere dobre prakse upotrebe instrumenata omladinske politike na lokalu za rešavanje problema od interesa za zajednicu.