Član Bečejskog udruženja mladih na konferenciji „PRaćka“

0
26
Foto: Građanske inicijative, Prvi dan konferencije

Od 20. do 21. aprila, održana je peta po redu konferencija „PRaćka“ u organizaciji Građanskih inicijativa, a u saradnji sa EU TASCO 3, kojoj je prisustvovao i član naše organizacije Uglješa Surdučki.

PRaćka je jedinstvena konferencija u regionu, posvećena primeni PR-a u neprofitnom sektoru, a u svom petom izdanju, po prvi put dobija i regionalni karakter, čime daje priliku za još širu razmenu znanja i iskustva među učesnicima.

O čemu je sve bilo reči na konferenciji prenosi nam Uglješa.

Foto: Građanske inicijative, drugi dan konferencije

– Moram da naglasim da je sam događaj organizovan na vrhunskom nivou, uključujući svaki segment. Konferencije su bile veoma kvalitetne, govorilo se o bitnim i aktuelnim temama kao što su komunikacije posle pandemije, transparentnosti i kredibilnosti civilnog društva, storytelling – u i sl. Panelisti na konferenciji su bili veoma posvećeni samom razgovoru, komunikativni i mnogi su poručili snažne poruke. 

Uglješa, koji je bio i najmlađi učesnik, kaže da mu je ovo iskustvo veoma značajno i da će doprineti njegovom upoznavanju sveta civilnog sektora.

– Trudio sam se da upijam i zapisujem što više informacija koje bi koristila radu organizacije, ali i meni lično. Iako su svi ostali učesnici znatno stariji od mene, odlično sam se uklopio i uživao u razmeni informacija sa ljudima raznih generacija, a takođe upoznao sam nova lica, divne ljude, ali sam i video i neka meni dobro poznata lica, što me je izuzetno obradovalo, navodi Uglješa i dodaje da mu je ova konferencija sa novim poznanstvima donela i mnoge prilike za učešće u aktivnostima drugih organizacija.

Foto: Građanske inicijative, Nikola Ristić iz KOMS-a o TikTok-u

Nakon konferencija, održane su i radionice na različite teme, pa prenosimo i koje je radionice odabrao naš član.

– Imali smo dve radionice u ponudi. Tokom prvog dana izabrao sam radionicu o ključnim porukama koju je držala kopirajterka Iva Marinković, od koje sam naučio mnogo toga i  dobio zaista korisne savete, koje ću sigurno koristiti u svom radu, s obzirom da se tiče komunikacije sa ciljnom grupom, koja je od ključnog značaja za bolji rezultat. Tokom drugog dana, učestvovao sam na radionici o TikTok-u, s obzirom da mi “mlađi mladi” uglavnom tu provodimo vreme. Saznao sam mnoge korisne stvari o algoritmu TikTok-a koji je neverovatan, a takođe Nikola Ristić iz Krovne organizacije mladih Srbije nam je preneo iskustva i pokazao primer dobre prakse, a to je KOMS-ov kanal na TikTok-u. Naučeno ću podeliti sa ostalim članovima i verujem da ćemo doći do novih ideja i rešenja kako da poboljšamo svoj rad na TikToku. Osetio sam se kao u BUM-u s obzirom da su u prostorijama Građanskih inicijativa okačene fotografije lica aktivizma, gde su se našli i članovi našeg udruženja.

Više o konferenciji možete pročitati na sajtu gradjanske.org, a Uglješa vam poručuje da ukoliko imate slobodnog vremena pogledate konferencije koje su prenošene uživo putem Facebook profila Građanskih inicijativa, jer veruje da će mnogima biti korisne!