Bumovanje 25: U susret Noći veštica

0
52

U novoj epizodi Bumovanja, i to jubilarnoj 25, odlučili smo se da napravimo specijal, u susret Noći veštica, odnosno Halloween-u.

Moj gost u ovoj epizodi bio je Ognjen Spajić, moj kolega voditelj. Ali, i ja sam zapravo bila njegov gost, na neki način, tako da možemo da se nazovemo gostovoditelji. Kako i kaže naziv emisije, odlučili smo da pričamo o samom Halloween-u, ali i o raznim mitovima i legendama o paranormalnim aktivnostima koje su se, prema pričama nekih naših sugrađana, desile u Bečeju, a koje su prvenstveno vezane za naše pozorište.

Naravno, morali smo da provučemo malo i istorijskih činjenica o ovoj zgradi koje mogu da budu zapravo povod za nastanak mitova o kojima pričamo… Ova zgrada, jedna od najstarijih u Bečeju, izgorela je do temelja u požaru sredinom 19. veka, bila je jedno vreme hotel i javna kuća, a služila je i kao neka vrsta zatvora za vreme Drugog svetskog rata.
Da vam ne bismo odavali sve zanimljive detalje, pogledajte emisiju. Verujemo da će vam se svideti!

Rad Bečejskog udruženja mladih je institucionalno podržan od strane Vlade Švajcarske kroz projekat Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.