Bumovanje 22: Second Hand September

0
87

Globalni izazov „Second hand September“ ima za cilj da promoviše kupovinu polovne garderobe tokom 30 dana u septembru, kako bi podstakli ljude da smanje negativan uticaj industrije „brze mode“ na životnu sredinu.

Brojke pokazuju da u Velikoj Britaniji svake nedelje na deponiji završi 13 miliona odevnih komada, što godišnje teži koliko i Empire State zgrada u Njujorku. Statistika za Srbiju, naravno, nije poznata.

Ovaj izazov bio je povod da u emisiju pozovemo dve mlade preduzetnice, sestre Isidoru i Emiliju, koje su pre godinu dana otvorile radnju polovne garderobe u Bečeju.

Da li je polovna odeća u Bečeju popularna, ko najčešće kupuje, šta se u radnjama može naći i koje predrasude kruže oko polovnih krpica, neke su od tema o kojima smo razgovarale u našem podkastu. Za više informacija, poslušajte novu epizodu!

Rad Bečejskog udruženja mladih je institucionalno podržan od strane Vlade Švajcarske kroz projekat Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.