Uz pomoć građana novogodišnji paketići za oko 250 dece

0
43

Bečejsko udruženje mladih ovih dana uz pomoć kolega iz drugih organizacija i građana prikuplja novac i donacije u vidu slatkiša i grickalica od čega će pripremiti novogodišnje paketiće za oko 250 dece sa teritorije opštine Bečej.

Akcija „Deda Mraz za svakog od nas“ realizuje se drugu godinu za redom. Prošlog decembra je u okviru skromne svečanosti u prostorijama Centra za decu i mlade personalizovani paketić preuzelo više od 100 dece iz Bečeja, Bačkog Gradišta, Radičevića i mesne zajednice Mileševo.

Aktivisti BUM-a godinama realizuju humanitarni program, a kako dele prostorije sa Društvom prijatelja dece Bečej i sa opštinskom Kancelarijom za romska pitanja, rešili su da, zajedničkim snagama i sa inicijativnom Humani ljudi Bečeja i Humanitarnim udruženjem „Đina“ dođu do što većeg broja devojčica i dečaka koji, nažalost, na drugim mestima, neće imati radosni susret sa Deda Mrazom. Uz sve njih, velika pomoć stiže i od sekretara i zaposlenih u mesnim zajednicama širom opštine.

Marija Lučev iz Društva prijatelje dece Bečej ažurira spisak za novogodišnje paketiće
Marija Lučev iz Društva prijatelje dece Bečej ažurira spisak za novogodišnje paketiće

Izuzetno nam je drago što ćemo i ove godine uspeti da obradujemo mnogo dece koja teško žive. Prošle godine smo imali paketiće za njih 104, a ove godine je plan da iznenadimo više od 250. Nadovezujemo se na akciju naših kolega iz Društva prijatelja dece Bečej i to na način da zajedno kreiramo spisak i pripremamo paketiće od pristiglih donacija, za svako dete pojedinačno. Želimo da pozovemo sve građane koji su u mogućnosti, da, bez obzira na iznos ili količinu donacije, pokažu humanost u ovim teškim vremenima, kažu organizatori.

Što zbog aktuelnih epidemioloških mera, što zbog atraktivnosti, Deda Mraz i njegovi pomoćnici ove godine planiraju da uruče paketiće na kućne adrese dečaka i devojčica.

Za sve informacije oko učešća u humanitarnoj akciji „Deda Mraz za svakog nas“ zainteresovani mogu kontaktirati 064/419-47-44 ili pisati na fejsbuk stranicu BUM-a.