BUM u poseti zabavištu na dan ljubavi

0
90

Deca predškolskog uzrasta najlakše uče kroz igru i ples. U tom dobu upijaju sve ono što okolina radi i govori i tada njihova kreativnost najlakše i najviše dolazi do izražaja. Uloga vrtića je veoma važna u razvoju dečaka i devojčica, jer im često zbog užurbanog načina života roditelji ne posvećuju dovoljno pažnje i nisu uvek voljni da im odgovore na sva njihova pitanja i nedoumice kojih u tom uzrastu ima na pretek. Danas, na Dan zaljubljenih (14. februar) koji se obeležava širom sveta, u vrtiću „Labud Pejović“ bilo je reči o ljubavi, u društvu članova Bečejskog udruženja mladih (BUM).

Decu ljubav asocira na kreativnost pa su gostima iz BUM-a pevali i recitovali omiljene pesme. Kako je grupa dvojezična, mladi su imali priliku da čuju stihove na srpskom i mađarskom, ali i engleskom jeziku.

Većina dece predškolskog uzrasta naviknuta su na uglavnom poznati ambijent i ljude, stoga su druženja kao današnje i više nego potrebna za njihov potpuniji socijalni razvoj. Dečaci i devojčice su oduševljenje ovom posetom iskazali plesom i pesmama, a mladi osmesima i obećanjem da će prvom narednom prilikom ponovo doći.