BUM u mentorskom programu KOMS-a

0
826
Bumovci u poseti Edukativnom centru iz Kruševca
Bumovci u poseti Edukativnom centru iz Kruševca

Dvoje članova BUM-a, Milan Arsić i Jelena Mitrović u sklopu mentorskog programa Krovne organizacije mladih Srbije-KOMS u toku prošle nedelje posetili su Edukativni centar  iz Kruševca, gde su sa mladima iz EDC-a razmenjivali iskustvo o sprovođenju omladinske politike na lokalu, a i šire.

Tokom aktivnosti u Kruševcu
Tokom aktivnosti u Kruševcu sa domaćinom

Takođe, mladi su razgovarali šta to oni mogu da urade kako bi doprineli omladinskoj politici u Srbiji i kako da motivišu druge mlade da bi se i njihovo glas čuo. Tokom posete zajedno su sproveli anketu gde su pitali svoje vršnjake da li su članovi neke nevladine organizacije, studentskog srednjoškolskog parlamenta, šta ih je motivisalo da se priključe njima, a ukoliko nisu da li bi voleli da se priključe i da li znaju uopšte koje sve organizacije i aktivnosti za mlade postoje u Kruševcu.

Istraživali smo javno mnjenje u Kruševcu
Istraživali smo javno mnjenje u Kruševcu

Edukativni Centar Kruševac je prijavom i odlukom komisije КOMS-a, odabran za realizaciju mentorskog programa u cilju jačanja kapaciteta organizacija članica КOMS-a i na naše veliko zadovoljstvo su BUM izabrali za saradnju.
Program se sprovodi u okviru projekta „Iskorak“ koji realizuje Krovna organizacija mladih Srbije, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, sa ciljem razmene iskustava i jačanja mreže, ali pojedinačnih aktera omladinske politike u Srbiji.