BUM patrola

0
35

Na području Policijske uprave u Novom Sadu, u protekloj nedelji, dogodile su se 73 saobraćajne nezgode, u kojima su dve osobe poginule, a 28 je teže i lakše povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 5.869.500 dinara.

Policija je podnela 20 krivičnih prijava, zbog krivičnih dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a prekršajne prijave podnete su protiv 249 učesnika u saobraćaju. Izdato je 940 prekršajnih naloga, iz saobraćaja je isključeno čak 111 vozača, zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 81 vozilo zbog težih tehničkih neispravnosti.

Bečejsko udruženje mladih (BUM) u okviru aktivnosti na projektu „Bezbedni u saobraćaju – znam i ne rizikujem“, posebno radi na edukaciji mladih.

Projekat koji BUM realizuje u partnerstvu sa opštinom Bečej, a uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, ima za cilj podizanje svesti svih učesnika u saobraćaju i unapređenju bezbednosti saobraćaja u najvećoj potiskoj opštini. Tokom atraktivne akcije „Vozim trezan“ koju su BUM-ovci realizovali u centru Bečeja i u srednjim školama, mladi su mogli specijalnim naočarima, da simuliraju vožnju u pijanom stanju. Pitali smo ih o utiscima nakon akcije, ali i o navikama koje imaju u saobraćaju.

Video prilog sa ove akcije možete videti klikom na sledeći link