BUM-ova predavanja u Omladinskom centru CK13

0
36
Foto: CK13 fb

Bečejsko udruženje mladih održaće dva predavanja u novosadskoj Crnoj Kući 15. i 16. oktobra kada će biti reči o procesu donošenja odluka, kao i o kreativnom aktivizmu.

Prvo predavanje „Participacija građana u procesima donošenja odluka“ održaće se 15. oktobra sa početkom u 14 časova i vodiće ga Aleksandar Đekić, predsednik BUM-a, koji će govoriti o iniciranju dijaloga građana sa predstavnicima lokalnih vlasti i donosiocima odluka, ali i o uspešnoj praksi koju BUM praktikuje godinama unazad. Cilj ovog predavanja jeste doprinos domišljanju i kreiranju participativnijih modela upravljanja zajedničkim dobrima, odnosno, lokalnim budžetom.

Predavanje “Umetnost aktivizma – KAKO uz taktike kreativnog aktivizma do društvene promene” očekuje nas dan kasnije, takođe sa početkom u 14 časova, a njega će voditi Ana Aćimov, novinarka portala MojBečej.rs, članica BUM-a i neformalne grupe “Kreativni antikorupcijski optimisti – KAKO”, i saradnica međunarodnog programa Regional Creative Hubs koji okuplja umetnike, novinare i zagovornike u stvaranju smelih, inovativnih pristupa borbi protiv korupcije.  

Tokom ovog predavanja biće predstavljeni koncept i metodologija kreativnog aktivizma kao oblika javne političke intervencije i komunikacije. Na predavanju će biti predstavljeni primeri uspešne prakse iz regiona i sveta, kao i primeri rada bečejske grupe KAKO.

Pozivamo vas da nam se pridružite 15. i 16. oktobra u Omladinskom centru CK13, a sve dodatne informacije o događaju možete potražiti na linku.

Dok suvereno govorim, podrhtavaju mi ruke: Ekološka kriza kao simptom društva – razumevanje i delovanje sprovode Omladinski centar CK13 i Bečejsko udruženje mladih uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, Srbija.