BUM na još jednom Mediamocracy kampu!

0
38
Foto: Krovna organizacija mladih Srbije

Članica Bečejskog udruženja mladih, Jovana Pongračić, učestvovala je na ovogodišnjem Mediamocracy kampu koji se održao na Zlatiboru u periodu od 21. do 26. avgusta.

Ovaj kamp već nekoliko godina sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije okupljajući kako mlade iz Srbije, tako i iz regiona, a ovogodišnji kamp bio je u znaku rodne ravnopravnosti i informacione pismenosti, sa kojeg nam utiske prenosi Jovana.

Foto: Krovna organizacija mladih Srbije

– Na ovogodišnjem kampu, imala sam divno i korisno provedeno vreme sa predivnim ljudima, te se nadam da ćemo ostati u kontaktu i da ćemo sarađivati u budućnosti. Svaki dan nam se sastojao od dve radionice, jutarnje sa timom Krovne organizacije mladih Srbije, dok su popodnevne bile izborne, navodi Jovana i dodaje da su bile prisutne i druge grupe kao što su DW Akademija, Localpress i Asocijacija medija. 

Kako kaže, na prepodnevnim radionicama diskutovalo se o rodnoj ravnopravnosti, ženama u medijima, kao i o društvenim mrežama, dok su se na popodnevnim predavanjima obrađivale razne teme, kao što je fotografija, zarada, medijska etika i slično.

Foto: Krovna organizacija mladih Srbije

– Završni zadatak moje grupe bio je da napravimo Tiktok video  i Instagram carousel na temu patrijarhalni obrasci ponašanja. Za mene su ovi dani na kampu bili sklop lepog i korisnog, predavači i sama organizacija kampa bila je na visokom nivou, te sam stekla nova korisna znanja što je bio i sam cilj kampa, ali pored toga nezaboravne trenutke sa učesnicima, prenosi Jovana.

Više od 40 mladih je uspešno završilo još jedan Mediamocracy kamp u nizu, a kako navode iz KOMS pripreme za sledeći su već započete.