BUM među 30 dobitnika institucionalnih grantova

0
55

Nakon tri meseca, 200 aplikacija i četiri kruga selekcije, objavljen je spisak od 30 organizacija građanskog društva koje su izabrane za institucionalnu podršku u okviru ACT projekta, a među kojima je i Bečejsko udruženje mladih.

Institucionalni grantovi pružaju organizacijama građanskog društva (OGD) priliku da dobiju finansijsku podršku za institucionalno osnaživanje, da razviju i ojačaju kapacitete za uspostavljanje i jačanje veza sa građanima.

Kroz ove grantove biće podržane različite aktivnosti kao što su razvoj/dopuna organizacione strategije, razvoj organizacione strukture, izrada alata za prikupljanje sredstava (fundraising), strategije komunikacije, jačanje veza sa građanima i ostale aktivnosti koje će pomoći organizacijama da ostvare svoje misije i sprovedu osnovne delatnosti.

Podržane OGD postaće korisnice finansijske podrške za institucionalno osnaživanje ali i posebno dizajniranog i prilagođenog programa razvoja i izgradnje kapaciteta i unapređenja veština i znanja u brojnim oblastima neophodnim za dalji razvoj ljudskih i organizacionih resursa.

Izgradnja i razvoj kapaciteta će obuhvatiti grupne obuke i individualno mentorstvo koji će imati za cilj da olakšaju i unaprede organizacioni razvoj kao i da omoguće podržanim OGD veće povezivanje sa građanima/kama i širenje društvenog uticaja u temama od značaja za lokalne zajednice.

Podsetimo, poziv za dodelu institucionalnih grantova objavljen je 1. aprila 2020. godine, a do 13. maja se prijavilo 200 organizacija za ovaj vid podrške. Tokom protekla tri meseca, organizacije su prošle četiri kruga selekcije u kojima su ACT Interna komisija, terenski/e evaluatori/ke, Komisija za validaciju i SDC izvršili detaljnu evaluaciju programskih i organizacionih kapaciteta organizacija i odabrali 30 OGD koje će biti korisnice ACT institucionalnih grantova.

Spisak organizacija možete pogledati OVDE.