BUM i „Komšije za komšije“ spremili oko 140 paketića za decu iz ugroženih porodica

0
28

Organizacije, neformalne grupe i mesne zajednice okupile su se još jednu godinu u nizu kako bi prikupile paketiće za decu iz materijalno ugroženih porodica na teritoriji naše opštine.

Ova saradnja ostvaruje se već nekoliko godina sa namerom da što više dece koja živi u nezavidnim uslovima osete prazničnu atmosferu, a procene su da u opštini Bečej u ekstremnom siromaštvu živi najmanje oko 1.000 dece.

U humanitarnu akciju koju predvodi Društvo prijatelja dece Bečej i inicijativa Humani ljudi Bečeja, uključilo se i Bečejsko udruženje mladih sa akcijom „Deda Mraz za svakog od nas“ u okviru koje je, u saradnji sa inicijativom „Komšije za komšije“, prikupljeno oko 140 paketića za dečake i devojčice iz Mileševa, Drljana, Bačkog Gradišta i Bačkog Petrovog Sela.

Prvo su krajem decembra podeljeni paketići deci u Drljanu i Mileševu, da bi u januaru dok još traje praznična atmosfera obradovali i dečake i devojčice u Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu.

Zahvaljujemo se svima koji su doprineli našoj prazničnoj akciji i koji su omogućili nabavku paketića, te ulepšali praznike deci kojoj je to potrebno. Deda Mraz odlazi na zasluženi odmor, kako bi i za sledeće praznike, uz vašu pomoć, uspeo da poseti svu decu u Bečeju!