BUM dobitnik granta „Youth Empowerment Support – YES”

0
24

Bečejsko udruženje mladih će narednih osam meseci sprovoditi projekat „Participiraj i promeni – Ka većem učešću mladih u procesima donošenja odluka u opštini Bečej“ koji je podržan od Nacionalne koalicije za decentralizaciju (NKD) i East West Management Institute (EWMI).

Cilj konkursa je podrška projektima koji podstiču mobilizaciju mladih, pružajući podršku za njihovo aktivno uključivanje u procese donošenja odluka, volontiranje, građanski aktivizam i druge forme participacije koje doprinose unapređivanju lokalnih zajednica.

„Youth Empowerment Support – YES” je tridestomesečni projekat koji se sprovodi uz finansijsku podršku U.S. Department of State – Bureau of Democracy, Human Rights and Labor – DRL.

YES projektom NKD i EWMI žele da osnaže mlade da se angažuju u rešavanju pitanja od javnog značaja u lokalnim zajednicama koristeći novostečena znanja, veštine i mogućnosti umrežavanja kako bi na taj način stvorili podsticajno okruženje za građansko učešće.

Nakon ulaska u drugi krug odlučivanja projektni tim BUM-a Ana Aćimov i Uglješa Surdučki, učestvovao je na Boot Camp-u u Nišu gde su organizovane razne mentorske sesije kako bi se pripremile prezentacije i sažet projekat prezentovao pred žirijem koji je doneo konačnu odluku.
Projekat BUM-a osvojio je najviše bodova žirija.