BUM deo projekta za borbu protiv zelenašenja

0
45

Predstavnice Bečejskog udruženja mladih (BUM) Olivera Marić i Ana Aćimov su 1. marta učestvovale na online obuci za OCD na temu borbe protiv zelenašenja koju organizuje PROTECTA u okviru projekta „Osnaženi ohrabreni – Stop zelenašenju!“.

Pored Bečejskog udruženja mladih, u ovaj projekat uključile su se i druge organizacije civilnog društva: Dijalog Valjevo, Institut za istraživanje korupcije „Kareja“ iz Pančeva, Millenium iz Kragujevca, Somborski edukativni centar, FORCA Požega, Porečje – Vučje iz Leskovca, Centar za društvene integracije Vranje, Edukaciono humanitarna organizacija Prokuplje, Udruženje za ekologiju i zaštitu životne sredine GEA iz Pirota, kao i mediji.

– Na obuci smo imale priliku da čujemo nešto više o zelenašenju, uzrocima i posledicama istog. Nakon teorijskog znanja i razmene iskustava sa kolegama o problemu koji nažalost opterećuje građane širom Srbije, a o kome se malo govori, sprovešćemo edukativnu kampanju kako bismo informisali naše sugrađane o tome kome i kako mogu da se obrate za besplatnu pomoć i podršku. U planu je održavanje uličnih akcija u lokalnim zajednicama pomenutih organizacija i udruženja u aprilu i maju, kažu naše polaznice obuke i dodaju da su u planu i druge zajedničke aktivnosti poput online kampanje, promocije rada Nacionalnog pravnog savetovališta, kao i online okrugli sto koji će se organizovati na samom kraju.

Za sve informacije o daljim aktivnostima, ispratite nas putem sajta i društvenih mreža!