„Budžet po meri građana”: U Poljanici zadovoljni akcijom, spremili novu listu prioriteta

0
11

Prvi u nizu razgovora o budžetu za narednu godinu organizovan je sinoć Mesnoj zajednici Poljanica.

Meštani sa kojima smo sinoć razgovarali zadovoljni su uređenjem i rehabilitacijom oko tri kilometra puta iz Poljanice ka Bečeju. Međutim, put bi trebalo u još jednom delu sanirati, a uz to, njihovi prioriteti za glasanje ovog puta biće i vodosnabdevanje, dečje igrališteproširenje javne rasvete.

Meštani su se na okruglom stolu sinoć požalili na kvalitet vode, stoga predlažu ulaganje u neki vid prečištača, kao i prostor za dečju igru na javnoj površini.

Sinoć je u mesnoj zajednici bio prisutan i veći broj žena, u odnosu na ranije, a kako su nam rekli, to je jedan od rezultata programa za osnaživanje seoskih žena koje je proteklih godinu dana organizovalo Bečejsko udruženje mladih u saradnji sa lokalnom samoupravom, institucijama i stručnjacima.

Njihove sugestije i prioritete, kao i pitanja, slušala je načelnica Odeljenja za urbanizam i građevinarstvo Opštinske uprave opštine Bečej Daniela Doroslovački i davala odgovore na konkretna pitanja.

Podsetimo, akcija „Budžet po meri građana – I ti se pitaš!“ podrazumeva predlaganje budžetskih prioriteta građana vezano za investicije. Formular za skupljanje prioriteta je dostupan na internet stranici participativni – budzet.rs, a na osnovu predloga i direktnog razgovora na okruglim stolovima u svim mesnim zajednicama, formiraće se glasački list i potom će biti organizovano glasanje.

Okrugli stolovi:

26.10. u 19 časova –MZ Poljanice
1.11. u 19 časova – MZ Bačko Gradište
7.11. u 19 časova – MZ Bačko Petrovo Selo
8.11. u 19 časova – MZ Radičević
9. 11. u 19 časova – MZ Mileševo/Drljan
10.11. u 19 časova – Treća mesna zajednica
15.11. u 17 časova – Druga mesna zajednica
15.11. u 19 časova – Prva mesna zajednica