„Budžet po meri građana – I ti se pitaš!“: Započeta realizacija izglasanih prioriteta

0
46

Akcija „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ osmišljena je sa ciljem uključenja građana u donošenje odluka, a tokom novembra prethodne godine građani su imali priliku da glasaju za svoje prioritete.

Tako je prioritet meštana u naselju Sever Đurkić bilo postavljanje podloge, sprava, kao i mobilijara koji odgovaraju pravilniku o bezbednosti dečjih igrališta. Radovi na igralištu su započeti, a za njih je izdvojeno oko 2,5 miliona dinara iz budžeta opštine Bečej.

Komšije su tokom prethodne godine dosta uređivali svoj kraj, a sada će u tom delu naselja biti izgrađeno dečje igralište u skladu sa aktuelnim standardima.

Naši sagovornici su ohrabreni činjenicom da su mašine već na terenu, te da će verovatno prvih dana proleća najmlađi stanari naselja moći da ga koriste.

Podsetimo, akciju „Budžet po meri građana“ realizuje Bečejsko udruženje mladih u saradnji sa opštinom Bečej i Kancelarijom za mlade opštine Bečej, a njen cilj jeste veće uključivanje građana u proces donošenja odluka, kao i informisanje građana o budžetskom procesu, ali i povećanje transparentnosti rada opštine.