„Budžet po meri građana“: Glasalo oko 2.560 građana

0
64

Oko 2.560 (2.558 građana) glasalo je proteklog vikenda u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“, a rezultate su predstavili danas predstavnik Bečejskog udruženja mladih Aleksandar Đekić i predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Većina građana je odabrala da za neki od prioriteta u svojoj mesnoj zajednici glasa putem sajta participativni – budžet.rs koji je nedavno pokrenut.

Najviše glasova imaju predlog sa glasačkog listića u Prvoj mesnoj zajednici – sanacija keja na Tisi i izgradnja plaže – 287 i postavljanje pešačke staze preko pružnih prelaza u Novom selu sa 257 glasova.

Đekić je novinarima rekao da se građani sve više interesuju budžet i za investicije koje se realizuju, te da je predstojeća javna rasprava prilika da se neposredno dobiju odgovori sva pitanja s tim u vezi.

Rezultate glasanja možete pogledati OVDE.

Građani Poljanice, mesne zajednice koja broji svega 200 ljudi, bili su i najmasovniji na ovom glasanju. Njih više od 70 jednoglasno je, pored ostalih predloga, glasalo za sanaciju puta Bečej – Poljanica.

Predsednik opštine Bečej rekao je da će već danas sa saradnicima analizirati predloga, a šta će od rezultata akcije ući u budžet za narednu godinu, biće poznato najkasnije u petak 11. decembra za kada je zakazana javna rasprava. On je dodao – nemoguće je da svi predlozi sa lista u osam mesnih zajednica budu uvrštine u budžet u jednoj godini.