Budi pokretač promena u zajednici: Prijavi se na program „Pokreni mehanizam!“

0
168

Aktivna si mlada osoba, motivisana da rešava probleme u zajednici? Želiš da znaš više o medijima? Voliš da pišeš ili želiš da unaprediš veštine javnog nastupa? Motivisan/na si da informišeš vršnjake o dešavanjima u okruženju? Zanima te snimanje podkasta, emisija ili pisanje za internet portale? Voleo/la bi da znaš više o problemima mladih u svojoj zajednici?

Ako se pronalaziš u nekom od ovih pitanja, onda je ovo poziv za tebe!

Bečejsko udruženje mladih poziva sve aktivne i motivisane mlade sa teritorije opštine Bečej koji žele da steknu i unaprede svoja znanja i veštine o društvenom aktivizmu i medijima, da se prijave za učešće na Programu za sticanje i unapređenje kompetencija društveno odgovornih mladih „POKRENI MEHANIZAM!“

Glavni cilj programa jeste osnaživanje omladinskih lidera za vršnjačko informisanje o aktuelnim omladinskim temama i aktivizam u zajednici. U okviru ovog programa biće osnaženo ukupno 15 mladih osoba.

Obuka će se realizovati tokom oktobra, kroz četiri jednodnevna modula.

Nakon završene obuke učesnici/ce će imati priliku da učestvuju u radu portala MojBečej.rs, kao i na snimanju podkasta, nakon čega će dobiti sertifikate za uspešno završen kurs. Učešće na aktivnostima u okviru projekta je besplatno, kao i nastavni materijal.

Kriterijumi prijave:
– Starost od 15 do 30 godina;
– Motivacija za aktivno učešće u obuci;
– Mogućnost pohađanja programa u celosti;

Prijava je otvorena do 29. septembra putem ONLINE FORMULARA, a 15 učesnika/ca koji prođu proces selekcije biće blagovremeno obavešteni.

*Posebno ohrabrujemo mlade aktivne u učeničkim parlamentima, kao i mlade sa sela da se prijave na obuku.

Projekat se realizuje uz podršku opštine Bečej u okviru Konkursa za finansiranje programa udruženja u oblasti omladinske politike iz budžeta opštine Bečej za 2022. godinu.

Kontakt osoba: Gordana Adamov | 064/4194744 | [email protected]