Bojan Pejović ponovo predstavlja Srbiju na Svetskom prvenstvu u Carcassonne-u

0
209

Član Bečejskog udruženja mladih i veliki ljubitelj društvenih igara, Bojan Pejović, koji je svoju ljubav prema igricama preneo i na nas, ponovo je nedavno postao najbolji  Carcassonne igrač!

Bojanu je, samim tim, pripala čast da predstavlja Srbiju na Svetskom prvenstvu u Carcassonne-u (Carcassonne World Championship 2019) koje će se održati u nemačkom gradu Esenu krajem oktobra.

– Državni turnir u Carcassonne-u održan je u prostorijama beogradskog kluba Astal koji je ujedno bio i organizator takmičenja. Ukupno je učestvovalo 19 takmičara i takmičarki, starosno veoma raznovrsnih, koji su prvo odmerili snage jedan na jedan kroz pet krugova igranih prema švajcarskom sistemu po Buholc kriterijumu u slučaju istog broja pobeda na kraju kružnog dela. Partije su se igrale na vreme, gde je svaki igrač imao 15 minuta. Posle toga četiri najbolja takmičara su se sastala u polufinalu da bi na kraju dva „najbolja” odigrala finale. Najbolji igrači osvojili su i nagrade koje je obezbedila firma Games4You.

Naš Bumovac je, može se reći, novi-stari šampion, pošto je istu titulu odneo i 2016. godine. Prvak države osvojio je i kartu za četiri dana najvećeg sajma društvenih igara u nemačkom gradu Esenu i pravo da predstavlja našu zemlju na svetskom takmičenju koje će se održati tokom završnog dana sajma.

– Ovo je četvrta godina zaredom kako se turnir u ovoj igri organizuje, a imao sam privilegiju da budem prvi predstavnik Srbije jer sam turnir osvojio prve godine njegovog održavanja. Bilo je ovo jedno od najkvalitetnijih nadmetanja do sada u dobroj i veseloj atmosferi kluba Astal, gde su se sreli stari poznanici i rivali, ali i neki novi igrači poput Matije Šulovića koji je ujedno bio i finalista. Među njima se, siguran sam, krije budući šampion – zaključuje Bojan.

On trenutno traži sponzore i prikuplja novčana sredstva kako bi pokrio troškove puta u boravka u Nemačkoj tokom trajanja prvenstva.