Besplatne virtuelne radionice za izradu sajtova neprofitnim organizacijama

0
39
Foto: Pixabay

U okviru Resurs centra u naredna dva meseca održaće se akcelerator za neprofitne organizacije, koji se sastoji od osam besplatnih virtuelnih radionica, na kojima će učesnici:

  • raditi na konkretnim sajtovima,
  • pripremati brifove i materijale za svoje nove sajtove,
  • naučiti kako da pišete kvalitetne sadržaje za svoj web sajt i optimizujete ga za pretraživače.

To nije sve jer će na kraju ovog ciklusa odabrane neprofitne organizacije imati priliku da dobiju besplatan web sajt. Pored toga, mCloud je obezbedio besplatan hosting u trajanju od godinu dana za organizacije kojima će Live Škola WordPressa izraditi besplatne web sajtove.

Kako bi vaš novi besplatan sajt, koji je ogledalo vaše organizacije, predstavio sve ono što radite na najbolji mogući način, u okviru Resurs centar akceleratora za izradu sajtova ćete naučiti:

  • Sve o pisanju za blog i landing stranice,
  • SEO i Google Analytics osnove,
  • Kako da (uspešno) sarađujete sa programerima,
  • Kako da dobijete GoogleAds grant,
  • Sve što je potrebno za kvalitetan web sajt putem koga ćete na najbolji način
    predstaviti misiju svoje organizacije i privući nove podržavaoce.

Radionice će se održavati svakog utorka, od 30. marta do 25. maja.

Obezbeđeni su i korisni dodatni materijali, mentorske sesije 1 na 1, praktični saveti i pristup zajednici, gde ćete moći da razmenjujete informacije sa drugim predstavnicima i predstavnicama neprofitnih organizacija.

– Nakon održanih radionica, odabraćemo neprofitne organizacije koje ćemo povezati sa partnerima iz Live Škole WordPressa, čiji će polaznici za njih uraditi besplatne sajtove i koji će od mClouda dobiti godinu dana besplatnog hostinga, kažu organizatori. Da bi vaša organizacija dobila mogućnost za besplatan web sajt potrebno je da učestvujete na svim radionicama (ili kada to niste u prilici pogledate snimak i materijale koje ćemo redovno dostavljati) i radite zadatke koje ćemo imati nakon svake radionice, kako bismo vam pomogli da stečeno znanja što bolje primenite u praksi.

Prijavite se odmah jer akcelerator startuje već 30. marta.

Kroz osam webinara i mentorske sesije 1 na 1, pomoći ćemo vam da razvijete viziju sajta, pripremite brif i sve materijale, a polaznici Live škole WordPressa će vam potom napraviti sajtove po tim uputstvima.

RC akcelerator za neprofitne organizacije se realizuje u okviru aktivnosti Resurs centra za organizacije civilnog društva koji podržava Delegacija EU, a čine Građanske inicijative, Trag fondacija, Srbija u pokretu, Catalyst Balkans, Centar za socijalnu politiku, Bečejsko udruženje mladih, Forca Požega i Narodni parlament Leskovac.

Radionice drže treneri i trenerice iz Catalyst Balkans, koji već godinama pomažu neprofitnim organizacijama u njihovim crowdfunding kampanjama i upotrebi tehnoloških alata, kao i profesionalci iz oblasti digitalnog marketinga i izrade sajtova iz agencije Marketarica i Live Škole WordPressa.

Detalje o temama radionica i datumima održavanja pronađi na linku i prijavi se odmah.