Anketa povodom 8. marta: Žene i dalje neravnopravne, ali postoje pomaci

0
42

Čudo, božanstvo, hrabrost, snaga i inspiracija neke su od reči kojima su naši sugrađani i sugrađanke opisali žene. Povodom 8. marta, članovi Bečejskog udruženja mladih pitali su građane šta za njih predstavlja ovaj praznik.

Naši sagovornici složili su se da ovaj praznik jeste više od cveća i da ga treba koristiti kao podsetnik na višedecenijsku borbu za jednakost, koja i dalje traje, kao i da pažnju i brigu  treba pružati svakodnevno.

Zbog njihove kontinuirane borbe za jednaka prava, snage i sposobnosti, žene mnogima predstavljaju veliku inspiraciju, pa smo se zapitali, ko su dame koje inspirišu naše sugrađane.

Među najčešćim izazovima, smatraju neravnopravan položaj žena na poslovima koje obavljaju, ali da je situacija u tom polju bolja nego ranije.

Izazovi pred kojima se svakoga dana nalaze žene, cena njihovih prava i uspeha jesu teme kojima će se članovi BUM-a baviti tokom ovog meseca. Kao što su i naši sugrađani već rekli, žene bi trebalo ceniti i slaviti svakog dana, a 8. mart je tu da bi nas podsetio koliko još moramo da radimo na postizanju rodne ravnopravnosti.