Akcija za bečejski azil – „Pruži šapu, budi drug“

0
266

Tradicionalna akcija Bečejskog udruženja mladih „Pruži šapu, budi drug“ održaće se na Trgu oslobođenja u Bečeju u nedelju 26. maja!

Ovogodišnja akcija, pod sloganom „Crni pas se ne vidi!“, posvećena je štencima iz bečejskog prihvatilišta koji traže dom. Tokom revije ćemo vam predstaviti Čarlija, Abu, Avu, Miću, Harija, Šapu, Vistu, Boleta i Đoleta!

Oni su su štenci koji, kao i većina istih, duže čekaju da ih neko udomi samo zbog toga što imaju crnu ili tamno smeđu dlaku.

U mnogim azilima, ne samo kod nas već širom sveta, psi crne dlake duže u proseku čekaju dom, a konkretan ralog za to ne postoji. Ova pojava naziva se „sindrom crnog psa“ i ima različita tumačenja.


Radnici u prihvatilištima smatraju da psi crne dlake nisu dovoljno fotogenični i primetni u azilima. Sa druge strane, pojedinci misle da je ova pojava nastala zbog sujeverja, dok neki tvrde da crni psi deluju opasnije i agresivnije. Takvo mišljenje podstiče filmska industrija koja crne pse najčešće prikazuje kao negativce.

Dođite u nedelju 26. maja od 17 sati da zajedno razbijemo ove predrasude!

Na akciji će se prikupljati novčana sredstva za bečejsko prihvatilište, ali i pomoć u vidu hrane za pse koju možete doneti na našu akciju.