7. maj: Gost Bumovanja nastavnica klavira Đijanta Lovaš

0
33

Koliko je muzika važna znamo iz svakodnevnog života. Oko nas imamo bezbroj primera onih koji moraju da slušaju muziku dok rade nešto samo da bi „funkcionisali kako treba“.

Ali, pitanje koje se ne postavlja toliko često jeste: da li je važno da se mladi bave muzikom? Odgovor na ovo pitanje u novoj epizodi Bumovanja dala je nastavnica klavira i direktorica Narodne biblioteke Bečej Đijanta Lovaš.

Pored toga, naša gošća godinama podstiče mlade da se bave muzikom. Pored Bubamara hora, osnovala je i Bubamara bend koji već poslednje tri godine pomaže pri podučavanju mladih u Muzičkom kampu koji se održava u bečejskoj biblioteci.

Za to što je muzika postala njen životni poziv, kaže, zaslužni su njeni baba i deda koji su joj kupili prvi klavir. Po njenim rečima, za bavljenje muzikom nije potreban talenat, jer je, kako nam je rekla – talenat samo 1 odsto, dok je 99 odsto rad.

Celu emisiju možete pogledati premijerno na YouTube kanalu MojBečej.rs u petak od 11 sati.

Rad Bečejskog udruženja mladih je institucionalno podržan od strane Vlade Švajcarske kroz projekat Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.