4. novembar: Bumovci u akciji uređenja Zelene table u Bečeju

0
40

Povodom 4. novembra, Svetskog dana klimatskih promena, članovi Bečejskog udruženja mladih odlučili su da sutra, od 15 sati, organizuju akciju uređivanja Zelene table u Glavnoj ulici u Bečeju.

Svedoci smo klimatskih promena i njihovih uticaja na biljni i životinjski svet, ali i na nas, s obzirom na to da smo mi sami uzročnici istih.

Članovi i članice BUM-a odlučili su da ovom simboličnom akcijom ulepšaju deo javnog prostora sa ciljem podizanja svesti građana o posledicama klimatskih promena.

– O Zelenoj tabli već duži period nije vođeno računa, što se može videti po smeću i prljavštini koja je krasi. Uz pomoć Odseka za zaštitu životne sredine opštine Bečej, koji je i postavio tablu namenjenu zelenim temama, došli smo do ključa i dobili mogućnost da je ulepšamo. Nakon što završimo našu malu radnu akciju, građani će na tabli pronaći edukativne plakate koji će ih informisati o klimatskim promenama, posledicama, uzrocima i rešenjima, kaže Olivera Marić ispred BUM-a.

Svetski dan klimatskih promena obeležava se svakog 4. novembra sa ciljem podizanja svesti o značaju ovog globalnog problema i širom sveta se organizuju razne aktivnosti radi edukacije na ovu temu.