28. novembar: U Bačkom Petrovom Selu razgovor o problemima iz nadležnosti lokalne samouprave

0
18

U okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ meštani Bačkog Petrovog Sela će u četvrtak, 28. novembra, imati priliku da o problemima iz nadležnosti lokalne samouprave razgovaraju sa predstavnicima vlasti.

Razgovor o budžetskim prioritetima za 2020. godinu održaće se u sali mesne zajednice u tom mestu od 17 sati.

Podsetimo, do nedelje 10. novembra građani opštine Bečej mogli su da predlože svoje prioritete koje je potrebno finansirati iz opštinskog budžeta, sa ukupnim iznosom od 100 miliona dinara. S tim u vezi, najavljeni sastanak u najvećem potiskom selu je ujedno prilika da se razgovara o prioritetima koje su građani predložili i o onome šta će se naći na listiću za glasanje u okviru ove akcije.

Glasački dan u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ je 1. decembar, kada će meštani svih mesnih zajednica moći da zaokruže neke od potencijalnih investicija. Glasanje će biti organizovano u svim mesnim zajednicama, ali i na internetu.

Javna rasprava o budžetu opštine Bečej za 2020. godinu predviđena je 9. decembar u 17 sati u zgradi opštine Bečej.

Cilj ove zajedničke akcije opštine Bečej i Bečejskog udruženja mladih (BUM), koje ju je i iniciralo i osmislilo, jeste veće uključivanje građana u proces donošenja odluka, informisanje gradana o budžetskom procesu, povećanje transparentnosti rada lokaine samouprave budžetskog procesa, ali na taj način i promocija opštine Bečej, kao dobrog mesta za privredni razvoj i priviačenje investicija.