26. novembar: BUM donatorsko veče i humanitarna aukcija!

0
131

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama, Bečejsko udruženje mladih organizuje donatorsko veče i humanitarnu aukciju u restoranu Baron, u nedelju 26. novembra od 18 časova.

Ovaj nesvakidašnji događaj u našoj opštini ima za cilj da okupi predstavnike/ce privrednog sektora i druge zainteresovane subjekte u prijatnom ambijentu u centru Bečeja, u cilju prikupljanja novčanih sredstava za podršku kreativnom stvaralaštvu žena iz seoskih sredina. Zbog toga će, u okviruovog događaja, biti organizovana revija i promocija unikatnih i ručno dekorisanih cegera koji će kasnije biti predmet aukcije.

– Želja nam je da na ovaj nesvakidašnji način radimo na podizanju svesti o važnosti borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, a ujedno da doprinesemo kvalitetu života žena na selu koje su već bile uključene u različite programe našeg udruženja i da ih na ovaj način podržimo u razvoju njihovih novih veština i kreativnog stvaralaštva. Ono što mi je posebno drago, jeste da će u ovu akciju biti uključena grupa mladih iz projekta „Kreativni mladi za aktivnu zajednicu“ koji realizujem u okviru prakse na obuci za omladinske radnike/ce koju trenutno pohađam zahvaljujući Nacionalnoj asocijaciji praktičara/ki omladinskog rada NAPOR, kaže izvršna direktorka BUM-a, Gordana Adamov.

Cegere u okviru radionica ručno ukrašavaju članovi/ce Bečejskog udruženja mladih zajedno sa ženama iz Bačkog Gradišta i Poljanice. Mesna zajednica Poljanica nam je ovom prilikom izašla u susret i obezbedila prostor, a u akciji nam pomaže i Humanitarno udruženje „Đina“ iz Bačkog Gradišta.

– Ovom prilikom pozivam sve zainteresovane sugrađane/ke da podrže našu akciju u nedelju, 26. novembra od 18h, i da zajedno radimo na podizanju svesti o važnosti borbe protiv rodno zasnovanog nasilja.

Drugi o našoj akciji: