25. septembar: Akcija „Pruži šapu, budi drug!“ u centru Bečeja

0
23

Bečejsko udruženje mladih i ove godine organizuje svoju tradicionalnu humanitarnu akciju udomljavanja pasa iz azila pod nazivom „Pruži šapu, budi drug!“ u okviru projekta „Bečejsko omladinsko leto“.

Revija će se održati u subotu, 25. septembra, od 17 sati na Trgu oslobođenja u Bečeju.

Osim revije i udomljavanja pasa, ovom prilikom će se prikupljati novčana pomoć za lečenje/sterilizaciju pasa i kupovinu kućica za pse u prihvatilištu, a građani će pored toga moći da donesu donacije u vidu hrane, igračaka za pse i stare ćebadi.

Prikupljanje humanitarne pomoći za azil će se nastaviti i nakon akcije, u prostorijama udruženja na adresi Glavna 47 u Bečeju. Zainteresovani sugrađani će moći, svakog radnog dana u periodu od 27. do 30. septembra, od 10 do 15 sati da donesu donacije u prostorije BUM-a.

Svedoci smo da je problem pasa lutalica godinama prisutan u našoj opštini. Naša humanitarna akcija ima za cilj da, sa jedne strane, pomogne napuštenim psima da pronađu novi dom i da kroz prikupljene donacije pomognemo rad azila. Sa druge strane, želja nam je da promovišemo odgovorno vlasništvo u Bečeju koje, pored obezbeđivanja osnovnih uslova za život naših ljubimaca, podrazumeva vakcinaciju, čipovanje i sterilizaciju kako bi se sprečila pojava neželjenog potomstva koje se ili izbacuje na ulicu ili poklanja, i to u vreme kada azil zbrinjava na stotine pasa koji nemaju svoj dom.

Kako bismo to postigli, neophodna nam je pomoć svih sugrađana i sugrađanki u rešavanju problema koji pogađa sve. Vidimo se u subotu u centru Bečeja!