22. februar: Živa knjiga nas posećuje u prostorijama Bečejskog udruženja mladih

0
55

Bečejsko udruženje mladih vas poziva na radionicu „Knjiga vas posećuje“ koju organizuje Grupa „IZAĐI“ iz Novog Sada. Radionica se održava u subotu, 22. februara, od 16 sati u prostorijama Bečejskog udruženja mladih na adresi Glavna 47 u Bečeju.

Događaj ima za cilj da doprinese vidljivosti diskriminacije i svakodnevnih životnih problema sa kojima se suočavaju LGBTI* osobe u Srbiji. „Knjiga vas posećuje“ je aktivnost koja je dizajnirana tako da podstakne promišljanja na temu diskriminacije, stereotipa i predrasuda, sa posebnim osvrtom na životna iskustva osoba drugačije seksualne orijentacije i/ili rodnog identiteta.

Radionica prati principe učenja kroz iskustvo i dovodi “knjige” koje će biti na raspolaganju „čitaocima/čitateljkama“ u lokalnim organizacijama, tj. pripadnike/ce LGBTI* populacije. Koncept Žive biblioteke funkcioniše baš kao prava biblioteka, gde čitaoci/teljke dolaze da pozajme „knjigu“ na određeno vreme, sa tom razlikom da su ovaj put knjige ljudi koji su spremni da ispričaju svoju priču.

Ovom metodologijom, „čitaoci/teljke“ se upuštaju u otvoreni dijalog sa „knjigama“, imaju prilike da postavljaju pitanja, da provere svoje stavove i možda ih i promene, a sigurno i da nauče nešto novo.

Nazivi knjiga: „Lezbejka“, „LGBT Rom“ i „Biromatični gej muškarac“