200 paketića za materijalno ugroženu decu u Bačkom Petrovom Selu

0
24

Humanitarna akcija „Deda Mraz za svakog od nas“ Bečejskog udruženja mladih raste iz godine u godinu. Prošle godine su članice i članovi udruženja u Bačkom Petrovom Selu za socijalnu ugroženu decu pripremili i predali oko 140 novogodišnjih paketića, a ovog puta je taj broj 200.

Utisak je da raste broj dece koja žive u teškim materijalnim uslovima, a najviše je njih upravo u najvećem potiskom selu.

Akciju „Deda Mraz za svakog od nas“ sproveli su članovi Bečejskog udruženja mladih uz veliku pomoć pojedinaca, ali i drugih partnerskih udruženja. To su najpre Društvo prijatelje dece opštine Bečej, Udruženje građana „Humani ljudi Bečeja“ i brojni pojedinci koju su posredstvom njih donirali novac ili paketiće i to Jovica Nikolić i njegovi prijatelji, kao i Plesni klub Max dance i mnogi drugi, ali i mladi iz Beograda i Novog Sada, te zaposlene u pekari Silvana.

Kompanija Tisza Automotive doprinela je akciji sa čak 40 novogodišnjih paketića.

Veliku pomoć u organizaciji akcije pružila je Mesna zajednica Bačko Petrovo Selo, ali i predstavnici omladinskog benda „Maršali“ iz Bečeja koji su ulepšali dodelu paketića muzikom i pesmom!

Bumovci su bili vredni i na „terenu“ i zahvaljući saradnji sa Bankom hrane Vojvodina u Maxi prodavnici sakupljali su slatkiše, slaniše i druge artikle. Sve ove nabrojane organizacije su ranije takođe obradovale decu, pa je akcija BUM-a sastavni deo jedne veće, zajedničke akcije koja za cilj ima da ukaže na solidarnost, da smanji jaz i podstakne zajednicu da multisektorski i partnerski rešava probleme poput siromaštva i isključenosti osetljivih grupa.