2. decembar: Ko su predstavnici mladih u Srbiji? Upoznaj ih!

0
57

Da li želiš da naučiš više o tome ko predstavlja mlade u Srbiji? Želiš da mladi, ali i institucije, budu upoznati sa onim što se u tvojoj sredini dešava? Smatraš da je važno da se tvoj glas čuje i da se mladima iz tvoje zajednice obezbedi prostor da iskažu svoje stavove? Ukoliko je odgovor na ova pitanja DA, ovo je prava prilika za tebe!

Krovna organizacija mladih Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta sprovodi pet lokalnih događaja pod nazivom Upoznaj svoje predstavnike. Ti (se) pitaš! 

Mladim učesnicima iz ovih sredina biće data prilika da se bliže upoznaju sa radom KOMS-a i o projektima i programima koje KOMS sprovodi. Uz to, ovi događaji su ujedno i prilika da mladi upoznaju omladinske predstavnike u KOMS-u i da zajedno sa njima rade na mapiranju položaja i potreba mladih na lokalu.

Radionica sa mladima u Bečeju održaće se u prostorijama Kancelarije za mlade u petak, 2. decembra, od 13 do 15h, a prijave za učešće su dostupne na ovom linku.

Pored Bečeja, događaji će biti organizovani u sledećim gradovima:

  • Bujanovac – 30. novembar,
  • Ćuprija – 1. decembar,
  • Sjenica – 5. decembar, i
  • Požega – 6. decembar.

Ko su predstavnici/ce mladih u KOMS-u?

Predstavnici/e mladih su članovi i članice Upravnog odbora KOMS-a koji, zajedno sa predstavnicima/cama relevantnih institucija i organizacija, učestvuju u donošenju odluka važnih za mlade na nacionalnom nivou, ali i u regionu.  Naša ideja je da kroz ove događaje mladima pruže priliku da saznaju nešto više o sistemu omladinske poltike, kao i da upoznaju one koji ih u različitim telima/organizacijama/institucijama predstavljaju.

Kao i do sada, jako nam je važno da se redovno informišemo o tome šta mladi iz lokalnih zajednica žele, koje su njihove potrebe i stavovi. Ove informacije su našim predstavnicima mladih potrebne kako bi na najefektivniji način prenosili glas mladih i potrudili se da stavove i potrebe mladih zastupaju u programima i aktivnostima KOMS-a, kao i prilikom kreiranja relevantnih dokumenata na nacionalnom i regionalnom nivou.

Ukoliko si zainteresovan/na da se uključiš i svojim prisustvom na ovim aktivnostima doprineseš poboljšanju položaja mladih u svojoj zajednici, ovim putem te pozivamo da se prijaviš na događaj putem sledećeg linka.