18. april: Radionica karijernog vođenja i savetovanja za mlade

0
63

Nije retkost čuti mlade, pogotovo srednjoškolce, kako sumnjaju u svoje dalje korake u odabiru karijere, nisu sigurni u kom pravcu da usmere svoje veštine, koji fakultet da upišu, koju karijeru da odaberu…

Radionica karijernog vođenja i savetovanja „Uvod u dizajnersko razmišljanje“ ima za cilj da kroz inovativne metode pruži mladima priliku da usmere svoj dalji karijerni put kroz kreativan proces koji će kasnije i samostalno moći da primenjuju.

Dizajnersko razmišljanje je kreativan proces koji počiva na razvoju empatije prema sebi i drugima što je osnova za definisanje i rešavanje problema kako u sferi razvoja karijere, tako i u drugim životnim poljima. Važno je naglasiti da se dizajnersko razmišljanje bavi pronalaženjem problema jednako kao i rešavanjem istog.

Ovaj metod počiva na pet ključnih koraka:
  • Razvoj empatije
  • Definisanje problema
  • Ideacija
  • Kreiranje prototipa
  • Testiranje

Nakon uspešno završenog treninga za omladinske radnike u okviru Erasmus plus programa početkom marta, članica Bečejskog udruženja mladih će, koristeći metode dizajnerskog razmišljanja, pomoći učesnicima i učesnicama radionice da rade na razvoju, planiranju i odabiru svoje karijere.

Radionica će se održati u prostorijama Kancelarije za mlade u ponedeljak, 18. aprila, od 10 do 16 sati i namenjena je srednjoškolcima sa teritorije opštine Bečej. Broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do petka (15. aprila) putem mejla [email protected] ili na broj telefona 064/4194744.

Drugi o nama:

Bečejski dani: Radionica karijekrnog vođenja i savetovanja za mlade